Gastouder worden bij vereen

Wat houdt het gastouderschap in?
Ouders vertrouwen de zorg voor hun kind(eren) aan u toe, op het moment dat ze bijvoorbeeld zelf aan het werk zijn. U bent op dat moment de liefdevolle ouder, die hen verzorgd en begeleid. U vangt maximaal 6 kinderen op in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Uw eigen kinderen tot 10 jaar worden hierbij meegerekend. Bij u voelen ze zich welkom en krijgen ze de kans zich te ontwikkelen op persoonlijk en sociaal gebied. U houdt zich hierbij aan de richtlijnen, door het gastouderbureau beschreven in het pedagogisch plan.

 

Locatie
Gastouderopvang is huiselijk en kleinschalig en vindt daarom plaats in het huis van de gastouder of bij het gezin thuis. Het is belangrijk dat de omgeving veilig en kindvriendelijk is. De opvanglocatie wordt daarom altijd door het gastouderbureau en GGD geïnspecteerd. Alle huisgenoten en structureel aanwezigen worden gescreend. Vanaf 16 jaar is het voor het verplicht om een verklaring omtrent gedrag te hebben.

 

Kwaliteiten
Als gastouder ben je geduldig, pedagogisch onderlegd, flexibel, zorgzaam en heb je een evenwichtige persoonlijkheid.
Onze gastouders hebben een passie voor het werken met kinderen en zijn leergierig.

 

Kwalificaties

  • Behaal binnen enkele maanden jouw diploma via Vereen!

Als gastuder beschikt u over de juiste kwalificaties en opleiding. Wilt u weten of uw opleiding voldoet of wat voor u de mogelijkheden zijn, neem dan contact met ons op. 
 

Match
Ouders kiezen niet zomaar voor u. Er zal een match zijn.
U geeft bij ons aan wat de specifieke kenmerken zijn voor uw opvang, zodat wij in staat zijn om te helpen een goede match te maken. Wij zijn niet specifiek op zoek naar één type gastouder, maar naar een divers aanbod.

 

U maakt het verschil!
Vereen staat altijd open voor nieuwe gastouders. Dus bent u die liefdevolle gastouder met een passie voor het vak, neem dan vandaag nog contact met ons op voor een gesprek. We bekijken samen de mogelijkheden!