Nieuws

Wat speelt er op dit moment?

Een kijkje achter de deur.

 

Datum: donderdag 16 september 2021

Wat houdt de Dag van de Gastouder eigenlijk in?

Gastouders, pedagogisch medewerkers op Kinderdagverblijven en Peuterspeelzalen hebben een belangrijke taak bij de opvang en opvoeding van kinderen uit heel veel gezinnen. Die taak pakken ze meer dan serieus op. Zij kenmerken zich door een enorme betrokkenheid en een grote flexibiliteit. Het kind staat voor hen op de eerste plaats. 

Eens per jaar wordt de waardering voor onze pedagogisch medewerkers vormgegeven met de Dag van de Leidster en de Dag van de Gastouder. Veel ouders reageren attent op deze dag en geven wat extra aandacht of een klein presentje. Werkgevers hebben hun eigen rol. We zien met name in de laatste jaren dat werkgevers hun waardering voor de pedagogisch medewerkers uitspreken in de vorm van een mooi cadeau.

De Dag van de Leid(st)er en Gastouder oftewel Pedagogisch Medewerker, valt ieder jaar op de derde donderdag in september. In 2021 is dit op donderdag 16 september. 

Bron: Dag-van-de-leidster

 

 

 

 

 

 

NL leert door!

Maak nog even gebruik van deze subsidie en laat je kosteloos bijscholen tot bijvoorbeeld Babyspecialist binnen de kinderopvang. 

Een aantal gastouders heeft zich reeds ingeschreven voor de cursus Ruimte voor Baby’s. In oktober zullen we een bijeenkomst organiseren, voor wie ook even samen aan de slag wil met de cursus. Let wel op: deze cursus moet 31 december 2021 zijn afgerond.

 

Meer weten?

Kijk op de volgende sites;

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/nederland-leert-door

 

Bij de volgende aanbieder zijn ook interessante cursussen te vinden. Kijk ook gerust even op deze site!

https://www.scholingsalliantie.nl/scholingsaanbod/?_sft_nl_leert_door=nl-leert-door&sf_paged=2

 

Of op deze! Een jaar lang onbeperkt gebruik maken van het online scholingsaanbod.

Mocht je je hebben ingeschreven, dan wensen we je alvast veel succes!