Nieuws

 

 

Op de agenda...

 

Publieke/private speelomgeving

Het besluit is uitsluitend van toepassing op speeltoestellen die beschikbaar zijn gesteld voor publiek gebruik. De term publiek gebruik dient breed te worden geïnterpreteerd. Speeltoestellen in kinderdagverblijven en in niet vrij toegankelijke instellingen/terreinen en/of wanneer dit door ledenverband beperkt is, vallen wel degelijk onder het besluit. Het maakt daarbij niet uit of de speeltoestellen zich buiten of binnen bevinden. Er is slechts sprake van particulier gebruik, indien het speeltoestel uitsluitend in de sfeer van de particuliere huishouding wordt gebruikt, waar toezicht van overheidswege inbreuk op de privé-sfeer zou betekenen. Hierbij kan gedacht worden aan een speeltoestel dat zich bevindt in de tuin behorende bij een particuliere woning.

Hoe nu verder:

Check in de bijlage van de reikwijdtenotitie of het speeltoestel welke je gebruikt wel of niet onder de WAS valt.

Valt deze niet onder de WAS dan kan je het speeltoestel op de gebruikelijke manier gebruiken. Valt deze wel onder de WAS dan adviseren wij je het speeltoestel buiten gebruik te stellen en voor nu (zolang als er geen uitsluitsel is) er geen gebruik van te maken of het speeltoestel te laten keuren zodat het gecertificeerd is en aan de eisen van de WAS voldoet.

Houd hierbij ook rekening met het feit dat de WAS per 1 juli as. wordt aangepast en alle speeltoestellen per deze datum gecertificeerd dienen te worden door een AKI (aangewezen keuringsinstelling) en er een actueel dossier of logboek per speeltoestel dient te worden bijgehouden.

Telefonisch advies Keurmerkinstituut

Maak een foto van alle speeltoestellen en stuur deze met een overzichtslijst naar spelen@keurmerk.nl. Je zult op de hoogte worden gebracht van alle speeltoestellen die gekeurd moeten worden. Dan kun je zelf vervolgens de afweging maken om te laten keuren (tegen betaling) of om het toestel niet langer te gebruiken. 

 

Bronnen:

https://www.stichtingnysa.nl/25-05-2023-speeltoestellen-in-de-gastouderopvang-was/

https://keurmerk.nl/spelen/nieuws/speeltoestellen-gastouders-moeten-worden-gekeurd/

Telefoongesprek 30-05-2023 met het Keurmerkinstituut. 

Heerlijk om mee op pad te gaan in voorjaar, zomer, herfst en winter! 

Te huur bij Vereen! 

Mail voor meer informatie en prijzen naar info@gob-vereen.nl.

Een goede gastouder, die past bij jouw wensen en situatie,... die vind je bij Vereen!

Bijkomende voordelen bij Vereen:

- Persoonlijke benadering

- Korte lijntjes 

- Is de gastouder een dagje vrij? Wij doen ons best om een vervangend erkend  gastouder te vinden. Alle andere opvang valt niet onder onze gastouderopvang. 

- Altijd op de hoogte.

- Scholing op maat. EHBO herhalingscursus bij jou in de buurt. 

- Gek op foto's en zin in een mooi gezinsportret of portret van de kids? Meld je aan en boek meteen een gezellige gezinsschoot bij Vereen Fotografie!

 

 

 

 

- EHBO in het voorjaar en najaar

- Meldcode in de praktijk; najaar/winter 

- Workshop gebaren in de kinderopvang; binnenkort