Chantal (Dronten, West)

Gastouder Chantal
  • Soort opvang: dagopvang
  • Plaats: Dronten, West
  • Leeftijdscategorie╠łn: 0 tot 4 jaar
  • Huisdieren:
  • BSO opvang: nee
  • Ophalen van school: n.v.t.
  • Bijzonderheden: Wie komt er bij ons spelen? Ik heb nog een paar plekjes vrij voor kindjes vanaf 1 jaar.

Opvangdagen

Open van 07:00 tot 18:00 uur. Andere opvangtijden in overleg.

ochtend middag avond
Ma.
Di.
Wo.
Do.
Vr.
Za.
Zo.
Bekijk inspectierapport
van de GGD

Hoi, ik ben Chantal!

Ik ben gastouder in Dronten West, de Gilde, en ben op 1 januari 1986 in Lelystad geboren. In 1998 ben ik met mijn zusje en ouders verhuisd naar Dronten. Hier heb ik mijn VMBO diploma gehaald op het Almere College waarna ik de opleiding  SPW niveau 3 en niveau 4 ben gaan doen bij ROC Flevoland te Dronten. Beide opleidingen heb ik met een diploma goed afgerond. Tijdens mijn studie leerde ik mijn man Bastiaan kennen tijdens het uitgaan in Zandbergen en zijn sinds 2005 al samen en zijn in 2011 in het huwelijksbootje gestapt. In de jaren hebben wij 2 prachtige kinderen mogen verwelkomen onze dochter Romy (30-12-2008) en onze zoon Sem (15-07-2012).

Na 7 jaar te hebben gewerkt op verschillende kinderdagverblijven wilde ik wat anders maar wat was nog een grote vraag. Mijn droom was/is een eigen kinderdagverblijf te hebben en zo kwam ik op het idee om eerst klein te beginnen door als gastouder te gaan starten.

In 2014 heb ik de stappen ondernomen als gastouder te gaan beginnen. In mei 2014 was het zover en mocht ik dan eindelijk mijn LRKP nummer ontvangen en in oktober 2014 kwam mijn eerste kindje. Tot op de dag van vandaag ben ik nog erg dankbaar dat ik mag zorgen voor het kostbaarste bezit van een ouder namelijk hun kind. Het belangrijkste bij mij in de opvang zijn rust regelmaat en reinheid. Dit vind je terug in ons dagritme. Naast het vrij spelen zijn er ook momenten dat we knutselen, boekje lezen, wandelen en gezamenlijk eten. Wij zitten 3x per dag aan tafel s’ ochtends om 9:00 uur voor ons fruit, ongeveer 11:45 voor ons broodje en om ongeveer 15:30 voor ons koekje, soepstengel, cracker of iets anders lekkers. Tijdens het slaapje of rustmoment maak ik de beneden verdieping schoon en schrijf ik alle schriftjes die elk kind van mij krijgt.

Sinds september 2016 ben ik ook een erkend leerbedrijf bij SBB en krijg ik regelmatig stagiaires van zorgopleidingen van niveau 1 of niveau 2.

Juist ik als ouder weet hoe belangrijk het is om goede en betrouwbare opvang te hebben, waar je je kind met een gerust hart achter durft te laten. Ik wil elk kind zijn/haar tweede thuis geven waar hij/zij zich zelf kan ontplooien tot een volwaardige kleuter en klaar is om naar school te gaan en de basis weet van de normen en waarden. Elk kind is ook uniek en moet zich in zijn eigen tempo kunnen ontwikkelen, bij mij is hier de ruimte voor en ik zal hem/haar ondersteunen daar waar nodig is.

Naast mijn werk als gastouder ben ik graag in de sportschool, daar train ik 3x per week waarvan 2 dagen krachttrainingen en 1 dag SH’bam. Ook ben ik te vinden bij onze paarden in Swifterbant en rijden Romy en ik vaak door de Swifterse bossen heen. Samen met mijn heerlijke gezin woon ik in Dronten west in de wijk de Gilde en hebben in ons gezin een hele lieve Jackrussel (Pixel).

Bent u nieuwsgierig geworden naar mijn opvang en wilt u meer weten, dan kijk ik uit naar een kennismaking waarin ik mezelf en mijn opvang persoonlijk kan voorstellen.

Meer informatie? Neem contact met ons op