Over Ons

Onze naam

Vereen is een samentrekking van de namen Vera en Noreen. Deze twee meiden hebben Vereen een stuk ervaring meegegeven op het gebied van opvoeding en kinderopvang.

Vereen bevat daarnaast nog een belangrijke kerntaak van het gastouderbureau, namelijk “het verenigen of samenbrengen van ouders en gastouders”.

Ontstaan van Vereen

Dit is wat wij willen: "Goede opvang voor onze kinderen en ouders die met een gerust hart de zorg voor hun kind aan de gastouder overlaten voor een paar uurtjes."

 

Gastouderopvang heeft veel voordelen en kan als zeer prettig worden ervaren bij de juiste match en met de juiste begeleiding vanuit het gastouderbureau. Een gastouderbureau is veel meer dan een tussenbureau die het papierwerk en de financiële administratie regelt. Als ouder en voormalig gastouder heb ik gemerkt dat de kwaliteit van het gastouderbureau niet altijd is zoals verwacht. Hierdoor waren wij zelf als ouder al eens een contract aan het schrijven met de gastouder en zagen we vrij weinig gebeuren op het gebied van controle, begeleiding, ondersteuning en scholing van de gastouder.

 

Het kan gelukkig beter en de overheid heeft met de nieuwe “strenge selectie aan de poort” voor startende gastouderbureaus al een stap gezet. Vereen is door deze keuring heen gekomen en hiermee is onze eerste stap ook gezet. Op naar een toekomst met geruste ouders, coöperatieve gastouders en kinderen die het fijn hebben op de opvang! Bij Vereen kunt u erop vertrouwen, dat we enthousiast zijn en een pro actieve houding hebben. Wij zullen steeds aan onszelf en de kwaliteit blijven werken.

Onze gastouders zijn vakbekwaam en zijn in bezit van alle benodigde diploma’s. Zij volgen scholing om hun kennis op het gebied van EHBO voor kinderen op pijl te houden en ontvangen hiervoor een geldig EHBO certificaat. Daarnaast biedt Vereen, met haar jarenlange ervaring in het onderwijs en specialisatie in het jonge en oude kind, scholing en begeleiding op maat aan. Vereen inventariseert continu naar de behoefte aan scholing door; verwacht en onverwacht huisbezoek, gesprekken met de gastouders, gesprekken met de vraagouders, jaarlijkse evaluaties en de risico inventarisatie (RIE) op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Samen met de ouders en gastouders zorgen we ervoor, dat de opvang plezierig verloopt. Onze kinderen verdienen dat!

Visie

Ouders kunnen kiezen voor twee soorten kinderopvang; de massale kinderopvangcentra (nu ook Kindcentrum) en de huiselijke kleinschalige gastouderopvang. Gastouderopvang heeft voor ouders en kinderen veel voordelen. De kinderen worden in een huiselijke, veilige, kleine setting opgevangen, waardoor er veel persoonlijke aandacht en begeleiding is voor de kinderen. In tegenstelling tot kinderopvangcentra bij gastouderopvang wel mogelijk om rekening te houden met uw persoonlijke situatie. Gastouderopvang is vele malen goedkoper. Gastouders zijn zelfstandigondernemers zonder personeel. Hun kinderopvang vindt plaats in de eigen woning of in de woning van de ouder. Wel zo vertrouwd!

Missie

Vereen gelooft erin dat de ontwikkeling van het jonge kind veel invloed heeft op de latere ontwikkeling en heeft daarom een passie voor het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen op sociaal en emotioneel gebied. Vereen is opricht vanuit een jarenlange en zeer brede onderwijservaring, ervaring als gastouder en als ouder. De ervaring, kennis en de passie van Vereen stellen Vereen in staat om gastouders te begeleiden in het bieden van goede opvang met de zorg voor een veilige, uitdagende en stimulerende omgeving. Centraal staat: ieder kind ontwikkelt zich op eigen tempo en met plezier! Groeien en opbloeien in sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, zelfstandigheid en creativiteit. Daarbij is er steeds aandacht voor (Christelijke) omgangs- normen en waarden.

Match

Daar waar je geen keus hebt uit de leidster bij het grootschalige kinderdagverblijf, heb je wel een keus bij gastouderopvang. Het maken van de juiste match is een kunst en cruciaal voor een structurele succesvolle opvang! U geeft aan wat u belangrijk vindt en wij zoeken een passende match met u!

Onze werkwijze

Aanbod

Ons aanbod is bewust divers en breed. Wij gaan specifiek voor u op zoek naar een passende gastouder. U geeft uw wensen aan ons door en wij gaan met u op zoek.

In heel Nederland zijn er veel gastouders, maar welke gastouder past bij u? Daar helpen wij u graag mee. Wanneer wij een match of meerdere matches hebben gevonden, dan stellen wij hen graag aan u voor. Wanneer u net zo enthousiast bent als wij over de match, dan maken wij graag alles in orde voor u, om de opvang goed van start te laten gaan.

Wen-moment of kennismaking tussen kind en gastouder

Voordat de opvang daadwerkelijk van start gaat zullen de kinderen een aantal keer wennen bij de gastouder. Een wen-moment geeft de gastouder en het kind de gelegenheid om elkaar te leren kennen. 

Start van de opvang

De daadwerkelijke opvang gaat van start na de wendagen. De benodigde contracten en documenten zijn dan ondertekend. U ontvangt van Vereen uw persoonlijke inloggegevens voor “mijn Vereen”. Hier kunt u de opvanguren die door de gastouder worden bijgehouden goedkeuren. Na goedkeuring ontvangt u via Vereen een factuur. Ook vindt u er alle documenten, gegevens en eventueel het digitale schriftje van de opvang van uw kindje. 

Evaluatie van de opvang

Enkele weken na de start, zal de opvang met u en de gastouder worden geëvalueerd. Dit evaluatiemoment herhaalt zich vervolgens jaarlijks en indien gewenst vaker.

Mijn Vereen

Persoonlijke inloggegevens

U ontvangt van Vereen uw persoonlijke inloggegevens voor de online urenregistratie en toegang tot uw vertrouwelijke documenten. Wees discreet met deze gegevens en deel ze nooit met anderen.

Online urenregistratie

De opvanguren worden bijgehouden door de gastouder middels een online urenregistratie in "Mijn Vereen". "Mijn Vereen" is onderdeel van "Portabase", een betrouwbare partij die software levert voor de gastouderopvang. U geeft uw goedkeuring op het maandelijks urenoverzicht, waarna u automatisch via Vereen een factuur ontvangt.

Uitbetaling

U betaalt het bedrag aan gastouderbureau Vereen. Vereen is wettelijk verplicht om het bedrag binnen 5 werkdagen naar de rekening van uw gastouder over te maken. Door tussenkomst van het gastouderbureau kunt u in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Zonder deze zogenoemde kassiersfunctie van het gastouderbureau kan dit niet. 

Nieuwsbrieven

Belangrijke informatie en nieuws omtrent uw kinderopvang ontvangt u van ons middels een nieuwsbrief die u per mail ontvangt.

Nieuw!

De @pp met toegang tot "mijn Vereen" en het digitale schriftje van uw eigen kind.

Veiligheid & Kwaliteit

De RIE

Iedere opvanglocatie wordt voor aanvang gecontrolleerd op veiligheid en gezondheid. Dit gebeurd door middel van een risico-inventarisatie veiligheid en gezondheid, ook wel de RIE genoemd. De RIE wordt jaarlijks herhaald. De RIE van uw gastouder is o.a. in te zien op "mijn Vereen".

GGD Inspectierapport & Landelijk Register Kinderopvang

Ook uw gastouderbureau wordt jaarlijks gecontrolleerd. De eerste inspectie, wordt binnen drie maanden herhaald. Daarna worden ze jaarlijks herhaald. Het laatste GGD inspectierapport van gastouderbureau Vereen is hier te downloaden.

Onze zeer gunstige tarieven!

Vraag een persoonlijke offerte aan en ervaar het zelf!

Tarief van onze Gastouders

Wij adviseren onze gastouders bij het vaststellen van een uurtarief. De gastouder is echter een zelfstandig ondernemer en beslist uiteindelijk zelf wat haar uurtarief wordt. Het uurtarief is vaak afhankelijk van; ervaring, locatie, ruimte, mogelijkheden, scholing/opleiding en de opvangvraag in de regio. 

Ons tarief

Ook uw gastouderbureau betaalt u een bijdrage voor haar service en dienstverlening. Onze tarieven zijn zeer voordelig! De vergoeding van de gastouder en het gastouderbureau samen ligt bij ons bijna altijd onder de €6,49 per uur (het maximale bedrag per uur, waarover de overheid een tegemoetkoming geeft in de kosten van kinderopvang). 

Wij kijken altijd naar wat voor u het voordeligst is; één vast maandbedrag òf een bijdrage per opvanguur.

De vergoeding bij de gastouder hangt af van...

  • De vorm van opvang (aan huis of bij de gastouder thuis)
  • BSO of dagopvang
  • Flexibele opvang of vaste dagen en tijden
  • Kleine of grote afname van uren
  • Ervaring van de gastouder

Vergoeding en kinderopvangtoeslag

Vaak heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Op toeslagen.nl kunt u een proefberekening maken voor de hoogte van uw kinderopvangtoeslag. Het tarief van de gastouder en de bijdrage voor het gastouderbureau vallen onder deze vergoeding. Wij maken altijd een schatting van de gemiddelde uurprijs en het verwachtte aantal opvanguren per jaar/ maand. Daarnaast ontvangt u maandelijks een urenoverzicht met de totaalprijs en kunt u zo nodig het bedrag via toeslagen.nl aanpassen. 

Kinderopvangtoeslag

In 2021 wordt er kinderopvangtoeslag gegeven over een maximaal bedrag van €6,49 per opvanguur.  

Het percentage dat de overheid vergoed in de vorm van kinderopvangtoeslag is afhankelijk van uw (gezamenlijk) inkomen. Hoe lager uw inkomen, hoe hoger de tegemoetkoming. Daarnaast ontvangt u een grotere bijdrage bij een tweede kind. 

Ook is er een maximum aan aantal uren waarover u kinderopvangtoeslag kunt ontvangen. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie; het aantal gewerkte uren van de ouder die het minst werkt.  

Als u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, dan ligt deze vaak (modaal gezien) tussen de 70% en 96%. Meer weten en exact uitrekenen wat u aan kinderopvangtoeslag kunt krijgen? Ga naar: 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvangtoeslag/bedragen-kinderopvangtoeslag-2021

 

 

Gastouder Babet: Onwijs fijn en lief bureau om mee samen te werken! Nemen de tijd voor je als je ergens mee zit. Zoeken dingen uit voor je. kortom een hele fijne samenwerking.!! (FB)

Ik ben aangesloten bij dit bureau en ze zijn onwijs lief! Heel fijn in de omgang. Als het even tegen zit krijg je een lief kaartje, met je verjaardag. Naar de ouders ook heel fijn. Contact is goed, alles word netjes bijgehouden. Goed bereikbaar. Kortom een top bureau! De ouders en ik zijn er blij mee. (Google)

Gastouder Shirley: Zeker, ze heeft mij gebeld, heb een fijn gesprek gehad. Wat ik ook prettig vind, is dat ze zelf ook gewerkt heeft als gastouder, waardoor ze weet waar je tegen aan kunt lopen. (FB)

Gastouder Martine: Goed bureau, wat alles update heeft en snel reageert op vragen en/of opmerkingen. (Google)

Gastouder Jolanda: Echt een aanrader. Ze zijn heel betrokken bij de opvang. Als er een probleem is bij zowel de ouders of gastouders helpen ze je heel goed. Ze zijn heel kundig in hun vak en zijn als gastouderbureau echt up to date van de laatste regels. Kortom een super gastouderbureau. (Google)

Gastouder Thea: Een aanrader..... Bij een vraag reageren ze snel en kundig. (Google)

Ouder Renate: Echt een aanrader !! Alles wordt tot in de puntjes uitgezocht en voor ouders geregeld. Ik kan dit bedrijf dan ook van harte aanbevelen... (FB)

Ouder Bajpai: We are very happy with the agency. They are helpfull. Everything is new for us and she takes a lot of time to explain. We can always call her for information. Very quick response. 

Nieuws!

19-04-2021 

Vanaf vandaag hebben we ook een nieuwsoverzicht op de website. Geen uitgebreide nieuwsbrieven, maar korte actuele berichtjes van wat er speelt binnen Vereen.