Voor Gastouders

Gastouder worden bij Vereen

Voel jij een grote verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de opvang en een goede zorg voor het kind? Kun jij goed communiceren met kinderen en ouders? Vind jij een goede samenwerking met ouders en het bureau belangrijk?

Neem dan vandaag nog contact met ons op of schrijf jezelf in als gastouder!

 

Werkwijze

Inschrijven

Schrijf jezelf vrijblijvend in via onze website en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op voor een uitgebreid kennismakingsgesprek. 

Kennismakingsgesprek

Wij komen naar u toe voor een persoonlijk informatie gesprek. Hierin bieden we jou alle informatie aan, die je nodig hebt om als gastouder bij Vereen te kunnen starten. De volgende onderwerpen komen aan bod; diploma's/opleidingseisen, inkomen, scholing, verzekering, uitleg over het werken met ons gastouderbureau, advies voor het creëren van een rijke speel- en leeromgeving, de kamer van koophandel, belastingen, ..  Dit gesprek neemt gemiddeld zo een 2 uur in beslag.


Begeleiding en ondersteuning

Werving

We bieden wij jou een plekje aan voor jouw profiel als gastouder op onze website. Daarnaast regelen wij indien gewenst diverse promotiematerialen, professionele foto's en flyers. We kijken naar wat bij u past en wat nodig is. 

Koppelingsgesprek

Gastouders en vraagouders samenbrengen is ons motto. Met ouders volgt er eerst een kennismakingsgesprek en bij een mogelijke match een koppelingsgesprek. Wij onderhouden graag een breed en gevarieerd aanbod aan gastouders. Zo streven wij ernaar voor ieder gezin een passende gastouder te vinden en andersom. 

Evaluatiegesprek

Na de eerste weken opvang zullen we de start van de opvang met de ouders bespreken. Daarna zal dit gesprek jaarlijks plaatsvinden of indien nodig eerder. 

Voortgangsgesprek

Jaarlijks, en zonodig vaker, wordt de gehele opvang en de samenwerking met het gastouderbureau geëvalueerd. Daarnaast bespreken we scholingswensen en mogelijk nog wat andere zaken. 

Ondersteuning

Heb je een vraag omtrent de opvang, dan kun je ons altijd benaderen. Daar waar we kunnen, zullen we jou ondersteunen. Denk aan opvoedkundige vraagstukken, vragen over belasting en aangifte, noodopvang, contracten, huisregels en beleid, moeilijk gesprek, vakantieopvang, ...

Scholing

Opleiding tot gastouder

Via Vereen kun je binnen enkele maanden en tegen een aantrekkelijk tarief jouw diploma tot gastouder behalen. 

EHBO voor kinderen, meldcode huiselijk geweld

Vereen biedt een aantal vaste cursussen aan, zoals EHBO voor kinderen en de jaarlijkse opfriscursus voor de meldcode huiselijk geweld, kindermishandeling en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Scholing op maat 

Daarnaast bieden we graag scholing op maat aan. Vanuit onze gesprekken en op verzoek, zullen er interessante onderwerpen voor scholing naar voren komen. 

Wanneer bijeenkomsten of ontmoetingen op locatie niet mogelijk zijn, is het mogelijk om scholing op afstand te volgen.

 

 

Klik hier voor onze downloads.