Voor Ouders

Met Vereen staat u niet alleen!

Vraagouders en gastouders samenbrengen is ons motto. Daarbij is ieder gezin uniek en daarom onderhouden wij een breed en gevarieerd aanbod aan gastouders. Zo streven wij ernaar voor ieder gezin een passende gastouder te vinden.

Onze gastouders geven duidelijk aan wat de kenmerken zijn van hun gastouderopvang. Vereen maakt deze kenmerken inzichtelijk voor de vraagouders waardoor de vraagouders makkelijk passende opvang vinden.


Voor wie?

Voor iedereen! Door een breed aanbod en open te staan voor iedere vorm van opvang, kan Vereen aansluiten bij de wens van ieder gezin. De gastouder maakt het onderscheid.

Voorbeelden van opvangspecificaties: Het uitdragen van geloof, muzikale kwaliteiten, artistieke kwaliteiten, voorschoolse en naschoolse opvang, landelijk, stads, dichtbij school, sportief, …


Landelijk

Wij werken landelijk en komen naar u toe! Wij vinden het belangrijk u te ontmoeten op locatie. Zo krijgen wij een goed beeld van de gastouderopvang en het vraaggezin. Door een goed beeld te krijgen van beide partijen, kunnen we de juiste match maken.


Werving

Wij helpen u actief zoeken naar gastgezinnen! Wij regelen o.a. de benodigde promotiematerialen, zoals flyers en promotie via social media! We kijken naar wat bij u past! Wij helpen onze gastouders hun “lege plekken” weer te vullen.


Begeleiding


Bemiddeling
Bij ieder die met kinderen/mensen te maken heeft, is het niet elke dag feest. Meestal wel, maar niet altijd. Iedereen heeft wel eens tegenslagen, groot of klein. Mocht u er niet meer uitkomen, vergeet dan Vereen niet! Wij zullen er alles aan doen om samen met u  naar een oplossing te zoeken. Alleen bent u sterk, maar samen bent u sterker! Vereen luistert graag naar uw verhaal.


Opvoedkundige vraagstukken
Vereen heeft veel kennis en ervaring op het gebied van pedagogiek in huis. Vereen blijft zich scholen op dit gebied, zodat u optimaal gebruik kunt maken van onze kennis, ervaring, ondersteuning en begeleiding.


Opstarten
Of u nu ouder of gastouder bent, Vereen begeleidt u vanaf uw aanmelding tot aan de registratie. Wij leggen u graag uit wat de stappen bij een aanvraag zijn. Wij doorlopen de stappen met u en begeleiden u daarin.


Scholing

Vereen biedt scholing op maat aan. Vanuit onze gesprekken, maar ook op verzoek, zullen er interessante onderwerpen voor scholing naar voren komen. Daar waar behoefte naar is, zal Vereen scholing verzorgen. Vereen heeft ruime onderwijservaring in huis en daar laten wij u van profiteren!

De bijeenkomsten voor scholing zijn naast informatief ook een moment om in contact te komen met uw collega’s bij Vereen. Wij zullen de ontmoeting op een leuke, ongedwongen manier stimuleren. Het is leerzaam en gezellig!


Gastouder op vakantie of langdurig ziek?

Mocht u dit wensen, dan zal Vereen er alles aan doen om passende vervangende opvang te regelen. Hoe eerder de vakantiedagen zijn doorgegeven, hoe groter de kans op vervanging. Door een breed aanbod aan gastouders, streven wij ernaar om voor ieder passende vervanging te regelen.


Inspiratie

Vereen is creatief. Er zullen regelmatig interessante ideeën en activiteiten worden verstuurd via de mail. Vereen houdt haar (gast)ouders op de hoogte van bijzondere gebeurtenissen en evenementen. Vereen stimuleert haar gastouders onderling ook ervaringen te delen.


Vragen over aangifte of belasting?

Wij hebben veel expertise en ervaring in huis. Ook hierin helpen wij u graag.

 

Klik hier voor onze downloads.

Wat houdt het gastouderschap in?
Ouders vertrouwen de zorg voor hun kind(eren) aan u toe, op het moment dat ze bijvoorbeeld zelf aan het werk zijn. U bent op dat moment de liefdevolle ouder, die hen verzorgd en begeleid. U vangt maximaal 6 kinderen op in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Uw eigen kinderen tot 10 jaar worden hierbij meegerekend. Bij u voelen ze zich welkom en krijgen ze de kans zich te ontwikkelen op persoonlijk en sociaal gebied. U houdt zich hierbij aan de richtlijnen, door het gastouderbureau beschreven in het pedagogisch plan.

Locatie
Gastouderopvang is huiselijk en kleinschalig en vindt daarom plaats in het huis van de gastouder of bij het gezin thuis. Het is belangrijk dat de omgeving veilig en kindvriendelijk is. De opvanglocatie wordt daarom altijd door het gastouderbureau en GGD geïnspecteerd. Alle huisgenoten en structureel aanwezigen worden gescreend. Vanaf 16 jaar is het voor het verplicht om een verklaring omtrent gedrag te hebben.

Kwaliteiten
Als gastouder ben je geduldig, pedagogisch onderlegd, flexibel, zorgzaam en heb je een evenwichtige persoonlijkheid.
Wij verwachten van onze gastouders, dat ze een passie hebben voor het werken met kinderen en open staan voor scholing en begeleiding vanuit het gastouderbureau.

Kwalificaties
Als gastouder beschikt u over de juiste kwalificaties en opleiding.
Wil je weten of uw opleiding voldoet of wat voor u de mogelijkheden zijn, neem dan contact met ons op.

Match
Ouders kiezen niet zomaar voor u. Er zal een match zijn.
U geeft bij ons aan wat de specifieke kenmerken zijn voor uw opvang, zodat wij in staat zijn om te helpen een goede match te maken. Wij zijn niet specifiek op zoek naar één type gastouder, maar naar een divers aanbod.

U maakt het verschil!
Vereen staat altijd open voor nieuwe gastouders. Dus bent u die liefdevolle gastouder met een passie voor het vak, neem dan vandaag nog contact met ons op voor een gesprek. We bekijken samen de mogelijkheden!

 

Klik hier voor onze downloads.